Де купити вишиванку? Базар чи інтернет-магазин?

vyshyvanka

Де купити вишиванку? Таке питання ставить перед собою кожен, хто вирішив або поповнити свій гардероб ще однією вишиванкою чи має бажання придбати вишиту сорочку вперше. Вибір вишиванок на сьогодні дуже великий, від дешевих і до дуже дорогих, адже створюються вони за різними технологіями, з різних матеріалів та полотен, з простих ниток та бісеру, на звичайному полотні та на лляному, відповідно до цього і формується ціна.

Звичайно, що у кожного свої вподобання, хтось любить яскраві візерунки, хтось надає перевагу стриманішим тонам, але у всіх, не залежно від вибору стилю сорочки, стоїть питання – де купити вишиванку? Варто зазначити, що є декілька способів стати власником цього чудового національного витвору мистецтва, я не побоюсь так сказати, але які з них найкращі, зручні та більш вигідні? Розберімося.

Де можна купити вишиванку?

  1. Інтернет-магазини
  2. Майданчики оголошень
  3. Замовити в майстринь
  4. Купити в Коломиї на базарі

Купити вишиванку в інтернет-магазині

Скільки їх розвелось сьогодні, великих і малих, популярних і не дуже, подивіться результати видачі Google і Ви будете вражені кількістю сайтів, де можна вишиванку купити. Але я б особисто не ризикнув купувати вишиту сорочку в інтернет-магазині. Чому? Все дуже просто.

В інтернеті я не маю змоги вишиванку помацати, приміряти, подивитись на якість роботи, оцінити кольорову гаму, зовнішній вигляд і т.д. Світлини товару я в розрахунок не беру, адже вони не передають і долі тієї краси, якою володіє вишиванка. Інтернет-магазин відпадає.

Купити вишиванку на майданчику оголошень (OLX)

Тут, в принципі, аналогічно до інтернет-магазину, я не маю змоги в реалі оцінити якість товару. Хоча в цій ситуації є безумовний плюс, якщо вишиванка продається у Вашому місті і Ви можете підійти та вживу подивитись на неї, то тоді питання знімаються. Ви обрали, прийшли, оцінили і купили, все просто і логічно.

Взагалі отакі дошки оголошень доволі популярні, особисто я багато товару там купив/продав, реально хороша можливість зекономити кошти чи продати непотрібну річ. Але я завжди обираю тільки своє місто, тому що одного разу потрапив на … погану людину і з того часу намагаюсь не зв’язуватись з пересилками в інші міста, хіба що тільки по «безпечній угоді».

Замовити вишиванку в майстринь

Здавалося б, що може бути простіше та краще? Але тут є також свої підводні камені. Ні, цей варіант звичайно один з кращих, але особисто я стикнувся з тим, що … не знаю яка сорочка мені потрібна. От такий простий варіант купити вишиванку, але такий складний до виконання.

Проблема в тому, що особисто мені важко уявити, як буде виглядати той чи інший тип ниток на тому чи іншому полотні, як все це складеться в композицію, чи сподобається воно мені в кінцевому варіанті. Можна знайти світлину в інтернеті тієї вишиванки, яка тобі імпонує, але знову ж таки – як вона виглядатиме вживу?

Купити вишиванку на базарі в Коломиї

Ось тут є де розгулятись )). Купити квиток, не пошкодувати часу та приїхати на нічний базар вишиванок в Коломиї. Тут є все, чого дужа бажає, від дитячих вишиванок та віночків і до запасок та шароварів, одним словом – все, недарма ж цей ринок визнали найколоритнішим в Україні.

Власне, це напевно найкращий варіант купити вишиванку, якщо Ви стоїте перед таким вибором. Можливо у Вас немає такої проблеми і Ви чітко знаєте яка сорочка Вам потрібна, тоді можна просто в інтернеті замовити, але у всіх інших випадках – тільки в Коломию на базар.

Величезний плюс відвідування цього базару в тому, що тут можна побачити такі вишиванки, з такими візерунками, які Ви просто не могли собі навіть уявити. Ви зможете подивитись, прицінитись, поміряти, оцінити вишиванку вживу, порівняти з іншими варіантами виконання і купити.

Звичайно, комусь може видатись занадто складно кудись їхати, особливо, якщо Ви проживаєте далеченько від Коломиї, але й вишиванку купуєте Ви не щодня і не на кожен день, тому вирішувати звичайно тільки Вам.

Від себе додам, на нічний базар вишиванок в Коломиї з’їжджаються люди з багатьох куточків України, цей базар росте та розширюється і реально перетворюється в чернівецьку «Калинку» або в одеський «Привоз», але тільки по вишиванках та супутніх товарах.

Тому думайте, купити вишиванку можна «по різному», але в цій статті я спробував розглянути всі можливі варіанти, обрати найкращий та порекомендувати Вам.

Детально про коломийський базар вишиванок Ви можете прочитати в статті з фото самого ринку.

Шануйтеся та шануйте наші національні традиції.

P.S. Всі світлини взяті з відкритих джерел Google та з ліцензією на повторне використання зі змінами.