Плагін для створення словника

Обговорення і консультації з технічних питань створення сайтів.
Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 15 квітня 2016, 10:53

Вітаю!
Порадьте, будь ласка, підходящий плагін для створення словника у WordPress. Як це має робитися - за допомогою таблиць чи якими іншими засобами? Основні вимоги: можливість форматування тексту (жирний, нахилений, інший колір тощо), міняти розмір стовбців, легко вставляти проміжні рядки.
Дякую!!!

Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 15 квітня 2016, 19:57

Я от почала думати, як його краще організувати, і зависла :) Мова про звичайний двомовний словник.

Спершу я планувала зробити щось на кшталт таблички зі списком слів в алфавітному порядку, де одразу буде даватись переклад. Але подумала, якщо робити його на перспективу, коли кількість варіантів перекладу буде збільшуватись, може його варто організувати інакше?

Зробити спочатку таблицю з алфавітом, щоб можна було обрати потрібну букву, а потім ще на кожну букву поробити таблиці зі словами в алфавітному порядку? Звичайно, з посторінковою навігацією, бо більше ніж кілька сотень слів на сторінку викладати не варто, мабуть. А потім по кліку на конкретному слові відсилати на сторінку, де буде докладно розписуватись його переклад?

Ну й звичайно по цьому словнику повинен добре працювати пошук. Якщо на сайті, де буде розміщено словник, буде й інша інформація, щоб пошук реалізовувався лише у розділі зі словником. От думаю, це взагалі реально?

Маєте якісь міркування з цього приводу? Можете щось порадити?

Аватар користувача
molinski
Повідомлень: 47
З нами з: 18 жовтня 2015, 22:01
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення molinski » 24 травня 2016, 13:00

Я щось не розумію, словник - це що мається на увазі?

Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 25 травня 2016, 18:25

molinski писав:Я щось не розумію, словник - це що мається на увазі?


Ну звичайний двомовний словник, на кшталт http://r2u.org.ua/. Але цей мені геть не подобається, як він організований, в ньому незручно орієнтуватися.
Сама ідея словника така: обираєш літеру, бачиш список слів на цю літеру, клацаєш на потрібному слові і бачиш всі варіанти його перекладу. В якості альтернативи ще має бути пошук по словнику, щоб можна було ввести потрібне слово і знайти його.

Я поки схиляюсь до варіанту зробити табличку зі списком слів, щоб натиснувши на потрібне слово з'явились його переклади у спливному вікні. Але не знаю, чи можливо таке технічно, і чи можливо при такій організації зробити пошук. І крім того, мені часто доведеться додавати слова не в кінець, а між іншими словами, і було б добре, щоб їх бути зручно пересувати.


Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 27 травня 2016, 15:00

Ну це взагалі ідеальний варіант, я спочатку до такого і схилялась. Але мені деякі люди казали, що велика кількість статичних сторінок може підвантажувати сайт, а тут, як я розумію, для кожного слова - окрема сторінка? Це ж їх врешті решт вийде десятки, а потім і сотні тисяч. Саме тому я подумала, що може краще відкривати ці слова у спливних віконцях.
А це на Вордпресі зроблено, за допомогою якогось плагіна?

Аватар користувача
molinski
Повідомлень: 47
З нами з: 18 жовтня 2015, 22:01
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення molinski » 27 травня 2016, 15:13

Ні, такого плагіна не існує. Це дуже специфіний функціонал, всі подібні сайти пишуться окремо під конкретний функціонал.

Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 27 травня 2016, 16:52

Так я й думала:) А взагалі реально зробити щось подібне за допомогою плагінів Вордпресу? Скажімо, слова на кожну букву викладати за допомогою таблички (правда сюди мабуть ще треба буде якось підключити посторінкову навігацію), відкривати кожне слово у спливному вікні (для картинок і відео є такі плагіни, а для текста - не знаю). І дозволити пошук лише на частині сторінок сайту (там, де буде словник).
Чи як узагалі це можна організувати за допомогою плагінів ВП?

Аватар користувача
molinski
Повідомлень: 47
З нами з: 18 жовтня 2015, 22:01
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення molinski » 16 червня 2016, 09:15

Думаю я би зміг написати щось подібне, але треба описати логіку роботи цього плагіна, бо я поки повністю не уявляю, що саме потрібно зробити.

Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 18 червня 2016, 14:50

molinski писав:Думаю я би зміг написати щось подібне, але треба описати логіку роботи цього плагіна, бо я поки повністю не уявляю, що саме потрібно зробити.


Дякую, Ярославе! Мені ще самій треба спершу точно зрозуміти, як воно має бути. :) Я знаю, як воно має подаватись, тобто ось є слово, і що саме має містити його переклад, і які речі повинні пояснюватись. А от щодо технічного боку, ще не зовсім впевнена, як буде краще.

Аватар користувача
molinski
Повідомлень: 47
З нами з: 18 жовтня 2015, 22:01
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення molinski » 18 червня 2016, 17:01

Можливо якусь схемку намалювати, щоб я міг краще зрозуміти :)

Аватар користувача
amapola
Адміністратор сайту
Повідомлень: 119
З нами з: 16 вересня 2015, 10:16
Контактна інформація:

Re: Плагін для створення словника

Повідомлення amapola » 18 червня 2016, 17:18

molinski писав:Можливо якусь схемку намалювати, щоб я міг краще зрозуміти :)


Спробую зобразити, потім у Скайп кину.

Повернутись до “Розробка”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: 1 і 0 гість